Adembenemend perceel van bijna 5 hectare met sfeervol landhuis, bekend als “Berkenrode”, schuren en botenhuis aan de rand van ’t Gooi. De tuin loopt vloeiend over in Natuurgebied de Ankeveense Plassen, bekend om de trekgaten, legakkers en het open water.
Het perceel bestaat uit een deels onder architectuur aangelegde tuin, bos, water en legakkers en heeft de mooiste vergezichten over het natuurgebied. Eindeloos wandelen, roeien,…

Adembenemend perceel van bijna 5 hectare met sfeervol landhuis, bekend als “Berkenrode”, schuren en botenhuis aan de rand van ’t Gooi. De tuin loopt vloeiend over in Natuurgebied de Ankeveense Plassen, bekend om de trekgaten, legakkers en het open water.
Het perceel bestaat uit een deels onder architectuur aangelegde tuin, bos, water en legakkers en heeft de mooiste vergezichten over het natuurgebied. Eindeloos wandelen, roeien, suppen, zwemmen en genieten van de flora en fauna; een oase van rust en schoonheid.

De Burgemeester van Ankeveen, Douwe Jan Baron van Harinxma thoe Slooten, had het in 1925 goed gezien toen hij zijn architect de opdracht gaf om voor deze betoverende plek een fraai maar niet al te groot landhuis te ontwerpen.

Het huis ligt van de weg af en is bereikbaar via een witte ophaalbrug, karakteristiek voor deze omgeving. De royale voortuin biedt het huis privacy en ruime parkeergelegenheid. Het huis is in 1926 gebouwd en heeft een typisch jaren ’30 karakter, fraai metselwerk en een landelijke rieten kap. Het huis heeft in de jaren enkele veranderingen ondergaan, maar heeft zijn oorspronkelijk charme behouden.

Op de begane grond bevinden zich de fraaie hal, de zitkamer met openhaard, de eetkamer met openslaande deuren naar het terras en mooi zicht op de tuin, de werkkamer en de eetkeuken met bijkeuken. De hal geeft toegang tot een ruime, stahoge kelder. Op de verdieping zijn 4 royale slaapkamers en een badkamer. De zolderruimte is momenteel via een vlizotrap bereikbaar. Door het plaatsen van een vaste trap is hier eenvoudig een extra kamer te creëren.
Aan de achterkant van het huis bevinden zich een garage met veranda, een botenhuis en een werkschuur. Het geheel bevindt zich in goede staat van onderhoud.

Ankeveen maakt deel uit van de gemeente Wijdemeren en telt ongeveer 1500 inwoners. Het Stichts End is een eeuwenoude benaming voor de grens tussen het bisdom Utrecht en Noord-Holland. Het dorp maakt sinds 1966 deel uit van de provincie Noord-Holland. Ankeveen staat bekend om het schitterende plassengebied waarop in de winter schaatstochten worden georganiseerd. De Ankeveense Plassen zijn gesloten voor gemotoriseerde recreatievaart vanwege de grote en bijzondere verscheidenheid aan plant- en diersoorten.
Het dorp kent een actief verenigingsleven en er is iedere zaterdag een markt. Elk jaar is er een gezellige kermis, ook Carnaval wordt uitgebreid gevierd. Er zijn een goede (kleinschalige) basisschool, een tennis- voetbal-, handbal- en petanque-vereniging.

Het winkelcentrum van Kortenhoef ligt op 5 autominuten. Ook Weesp, Bussum en Hilversum liggen om de hoek. Zowel Amsterdam als Utrecht zijn binnen een half uur te bereiken.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op

Kenmerken

Algemeen
 • Bouwjaar: -
 • Woonoppervlakte: ca. 184 m2
 • Perceeloppervlakte: ca. 49660m2
 • Inhoud: ca. 744m3
 • Ligging: Aan bosrand, aan water, vrij uitzicht, aan vaarwater, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Indeling
 • Verdiepingen: -
 • Slaapkamers: 4
 • Tuin: Tuin rondom
 • Garage: Vrijstaand steen
Energie
 • Isolatie: -
 • Verwarming: Cv ketel
 • Warm water: -

  Zoekopdracht plaatsen

  Vul het formulier in om een zoekopdracht aan te maken.

   Wij verwerken uw gegevens volgens ons privacybeleid