Loenen aan de vecht

Oud Over 109 Ws

€ 900.000 ,- K.K.

“Wat een uitzicht! Deze woonark in de rivier de Vecht nabij de dorpskern Loenen aan de Vecht met 4 slaapkamers en een parkeerplaats op eigen terrein en alle grond in eigendom, geeft een ultiem gevoel van vrijheid en contact met de prachtige landelijke omgeving.

Het Oud Over is een landelijke straat vanuit de dorpskern van Loenen aan de Vecht richting Vreeland met aan een zijde de prachtige Vecht en aan de andere zijde weilanden…

“Wat een uitzicht! Deze woonark in de rivier de Vecht nabij de dorpskern Loenen aan de Vecht met 4 slaapkamers en een parkeerplaats op eigen terrein en alle grond in eigendom, geeft een ultiem gevoel van vrijheid en contact met de prachtige landelijke omgeving.

Het Oud Over is een landelijke straat vanuit de dorpskern van Loenen aan de Vecht richting Vreeland met aan een zijde de prachtige Vecht en aan de andere zijde weilanden (grasland) met het typische Nederlandse uitzicht op de monumentale Loenderveense molen. De zon komt naast de molen op en vanuit de ark stap je zo met je kop koffie het terras op om te genieten van de ochtendzon met uitzicht.

De tuin heeft volop privacy en beschikt over een bijgebouw (ca 10,7 m2) dat gebruikt wordt als werkruimte en is voorzien van een sauna. De pergola geeft in de zomerperiode een heerlijke schaduwplek en het terras dat voor de keuken ligt, biedt alle ruimte voor lange gezellige avonden buiten eten. Naast de ark is er voldoende ruimte voor een sloep of ander schip ter vermaak op de Vecht. Vanaf de ark vaart u naar Utrecht en Muiden maar ook de Loosdrechtse Plassen, Ankeveense Plassen en zelfs Amsterdam is vanaf de Vecht bereikbaar. Het gebied rondom de ark staat bekend om haar rijke historie, gezellige dorpskernen met voldoende faciliteiten en fiets- en wandelroutes.

De indeling van de woonark is ideaal. De woonkamer heeft veel grote ramen en openslaande deuren aan Vechtzijde waardoor je ieder jaargetijde kan genieten van het uitzicht over water richting het dorp Loenen aan de Vecht. Voor de ark ligt een drijvend terras van ca. 8m2 waardoor het contact met het water optimaal is en stap je nagenoeg vanuit je woonkamer een Sup of sloep op. De woonkamer beschikt over een gezellige houtkachel en een houten vloer. De woonkeuken kijkt uit op de tuin en de Vecht en biedt ruimte aan een eettafel. Aan de rechterzijde van de ark bevindt zich een aparte kamer die momenteel in gebruik is als werkkamer maar zeker ook goed te gebruiken is als slaapkamer.

Via de vaste trap is de benedenverdieping bereikbaar. Aan de gang met ramen richting de Vecht liggen 3 slaapkamers die onder de waterlijn zijn uitgebouwd met kastruimte. Halverwege bevindt zich een aparte wasruimte met de opstelling voor wasmachine en droger. Hierin bevindt zich ook de techniek (i.e pomp) Aan de linkerzijde van deze verdieping ligt de royale ouderslaapkamer met walk-in-closet.

Bijzonderheden:
* Unieke locatie aan de rivier de Vecht;
* Kavel volledig eigendom dus financierbaar;
* Beschoeiing, meerpalen en terras/ alle houten delen boven het water zijn eind 2022 vervangen;
* Berging met sauna en de pergola zijn vergund;
* Terras is vergund;
* Ligplaats wordt gehuurd van Waternet, maandelijkse huursom bedraagt ca. €200;
* Aangesloten op gemeentelijke nuts voorzieningen;
* CV ketel in eigendom en vernieuwd/ verduurzaamd in 2023;
* Buitenmaten van deze woonark bedragen 16 meter bij 4 meter (2 laags);
* Bestemmingsplan Woonschepen binnen het Bestemmingsplan Landelijk Gebied Noord staat woonschepen toe met een afmeting van maximaal 18 meter bij 6 meter (2 laags) met een maximale goothoogte van 3,5 meter, nokhoogte 4 meter boven de waterlijn. De onderlinge afstand tussen de opbouw van twee woonschepen bedraagt volgens het bestemmingsplan minimaal 5 meter.
* Een woonark valt niet onder NEN verplichting, echter hebben wij deze ark wel laten inmeten en de metrage bedraagt 135 m2 en 452 m3

Voor meer informatie over deze fantastische locatie met een woonark of voor het inplannen van een bezichtiging om met eigen ogen te zien wat hierboven beschreven staat, kunt u contact opnemen met ons kantoor op 0294-232929 of mail naar loenen@decompagnie.nl”

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op

Kenmerken

Algemeen
 • Bouwjaar: -
 • Woonoppervlakte: ca. 135 m2
 • Perceeloppervlakte: ca. 180m2
 • Inhoud: ca. 452m3
 • Ligging: Aan water, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, aan vaarwater, landelijk gelegen
Indeling
 • Verdiepingen: -
 • Slaapkamers: 4
 • Tuin: Voortuin
 • Garage: Geen garage
Energie
 • Isolatie: Dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
 • Verwarming: Cv ketel, houtkachel
 • Warm water: Cv ketel

  Zoekopdracht plaatsen

  Vul het formulier in om een zoekopdracht aan te maken.

   Wij verwerken uw gegevens volgens ons privacybeleid