Historisch wonen in een schitterend monumentaal, doch modern huis nabij de rivier De Vecht en aan de rand van het bruisende centrum van Maarssen? Dit is uw kans.

Het huis is prachtig gelegen aan de Bolensteinseweg in het oude centrum van Maarssen, vlakbij de rivier De Vecht, omringd door karakteristieke bouwwerken uit de 19e eeuw en daarvoor. De oude dorpskern van Maarssen, met haar kenmerkende pittoreske grachten en stadsmuren,…

Historisch wonen in een schitterend monumentaal, doch modern huis nabij de rivier De Vecht en aan de rand van het bruisende centrum van Maarssen? Dit is uw kans.

Het huis is prachtig gelegen aan de Bolensteinseweg in het oude centrum van Maarssen, vlakbij de rivier De Vecht, omringd door karakteristieke bouwwerken uit de 19e eeuw en daarvoor. De oude dorpskern van Maarssen, met haar kenmerkende pittoreske grachten en stadsmuren, beschikt over een uiterst centrale ligging nabij uitvalswegen en een treinstation, waardoor je in 20 minuten in Utrecht of 35 minuten in Amsterdam bent.

Dit rijksmonument maakt deel uit van de Ridderhofstad 'Bolenstein'. Deze buitenplaats is gebouwd door de familie De Bole. Door samentrekking van deze naam en het woord stein, wat steen betekent, is de naam Bolenstein ontstaan. Op deze buitenplaats, zo ook op dit huis, is de Natuurschoonwet van toepassing wat de eigenaar en opvolgende eigenaren de nodige fiscale voordelen biedt ten aanzien van schenk- en erfbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Daarnaast is er geen overdrachtsbelasting van toepassing (!).

INDELING
Via de entree stapt u het huis binnen in de ruime, fraai afgewerkte woonkamer. Vervolgens is de afgesloten keuken uitgerust met alle inbouwapparatuur en een luxe fornuis van het merk Stoves Richmond, waar het hart van menig chef-kok harder van gaat kloppen. De keuken is voorzien van een karakteristieke granito vloer. Na de keuken is het toilet te vinden, met aangrenzend de bijkeuken/berging. Via deze ruimte is toegang tot de eerste slaapkamer.
Op de eerste verdieping zijn de tweede en derde slaapkamer te vinden. Zo ook de badkamer, welke voorzien is van tevens een granito vloer, ligbad, inloopdouche, toilet en wastafelmeubel.

PERCEEL
Het perceel heeft een totale oppervlakte van ca. 191 m² en beschikt over voor- en achtertuin, welke fraai zijn aangelegd . De voortuin is zo'n 60 m², de achtertuin is toegankelijk vanuit de keuken en door middel van een achterom.

OMGEVING:
Maarssen biedt veel natuurschoon, zoals het beschermd natuurgebied ‘de Bethunepolder’, de Loosdrechtse Plassen en de prachtige Vechtstreek richting Breukelen en Loenen met al zijn fraaie buitenplaatsen. Eén van de mooiste stukjes Nederland, met prachtige wandel-/fiets en vaarroutes! Winkels, scholen, kinderopvang en diverse restaurants en terrassen zijn op loop- of korte fietsafstand gelegen.

BIJZONDERHEDEN:
- 98 m² aan woonoppervlakte
- Rijksmonument, bouwjaar 1885
- Deel uitmakend van de Ridderhofstad 'Bolenstein'
- Geen overdrachtsbelasting van toepassing
- Ouderdoms- en asbestclausule van toepassing;
- Opleving in overleg

Deze woning is collegiale verkoop met Derk Makelaardij Maarssen: 0346-590157

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor jou van belang is, raden wij jou aan de maten zelf te (laten) meten.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op

Kenmerken

Algemeen
 • Bouwjaar: 1885
 • Woonoppervlakte: ca. 98 m2
 • Perceeloppervlakte: ca. 191m2
 • Inhoud: ca. 361m3
 • Ligging: -
Indeling
 • Verdiepingen: 1885
 • Slaapkamers: 3
 • Tuin: -
 • Garage: Geen garage
Energie
 • Isolatie: Dubbel glas
 • Verwarming: Cv ketel
 • Warm water: Cv ketel

  Zoekopdracht plaatsen

  Vul het formulier in om een zoekopdracht aan te maken.

   Wij verwerken uw gegevens volgens ons privacybeleid