Pal naast de Jordaan - met het stads-dorpse Prinsen- en Bickerseiland als buren - ligt de zeeheldenbuurt. Deze fijne woonwijk, direct naast het levendige centrum van Amsterdam, kan je een gerust een rustige woonwijk noemen – een verborgen parel in de luwte van de stad. Nu te koop, dit lichte en ruimtelijke dubbel bovenhuis (ca 110 m²) met royale dakopbouw en privé dakterras. Dit huis is zeer geschikt voor een gezin met kinderen, maar ook…

Pal naast de Jordaan - met het stads-dorpse Prinsen- en Bickerseiland als buren - ligt de zeeheldenbuurt. Deze fijne woonwijk, direct naast het levendige centrum van Amsterdam, kan je een gerust een rustige woonwijk noemen – een verborgen parel in de luwte van de stad. Nu te koop, dit lichte en ruimtelijke dubbel bovenhuis (ca 110 m²) met royale dakopbouw en privé dakterras. Dit huis is zeer geschikt voor een gezin met kinderen, maar ook voor een stel dat aan huis zou willen werken, of dat van ruim wonen houdt.

Indeling:
De entree op de tweede verdieping leidt je via de trap naar de derde verdieping. In de woonkamer ervaar je optimaal licht, door de ramen in zowel de voor- als in de achtergevel. De mooie, stoere eikenplankenvloer is over de gehele verdieping doorgelegd wat een zeer ruimtelijke effect geeft. De zitkamer bevindt zich aan de voorzijde en kijkt uit op de karakteristieke gevels aan de overzijde van de straat en op de rode pannendaken richting het iconische gebouw “De Pontsteiger”. Het keukenblok is speels geplaatst in een hoekige S-vorm – het werkblad is dus groot en de keuken speelt hierdoor in dit huis een centrale rol. Hier kan gegeten en gedronken worden! Vanzelfsprekend is er een keur aan inbouwapparatuur van A-kwaliteit aangebracht, waaronder een ijskast op ooghoogte, een vrieskast met twee verdiepingen, een combi-oven, een recirculatiekap en natuurlijk een afwasmachine. De voorraadkast in de ruime uitbouw dient tevens als natte bijkeuken, met ruimte voor de was/droogcombinatie en de CV-ketel.
De eettafel past perfect tussen de keuken en het terras om gezellig te eten met vrienden, zowel in de zomer op het verdiepte balkon als in de winter aan tafel. De creatief geplaatste ronde muur schermt de wc en het trappenhuis discreet af van de woonkamer.

Op de vierde etage bevindt zich de slaapverdieping. Je vindt er drie flinke kamers, allen met hoge plafonds en de houten draagbalken speels en karakteristiek in het zicht. De master bedroom heeft een kledingkastenwand van vloer tot aan het plafond. De tweede wc met fontein is ook hier separaat gehouden van de badkamer. De badkamer heeft een schuifraam om wijn aangereikt te krijgen als je in bad ligt, of om de dag door te nemen met je partner terwijl je onder de douche staat.

Tenslotte leidt de vaste trap je naar de opbouw (1,96 m stahoogte) op het dak met ruimte voor een ijskastje om bier en wijn in te koelen voor borrels op het ruime dakterras. Het terras is het enige terras op het blok, dus geen nieuwsgierige buren. Daarbij is er uiteraard altijd zon op het terras en doen groene vingers het er dankbaar goed.

NB: afgekochte erfpacht !

Ook interessant om te weten:

VVE:
Naam: VVE Barentszstraat 216 – 222 te Amsterdam
Aandeel: 117/296-e aandeel
Stemrecht: één van de 4 stemmen
Maandelijkse servicekosten: € 125,88
Balanstotaal: per 31/12/21: € 17.055,76
MJOP: up to date en lopend tot 31 december 2036
Professioneel beheerd: Iris VVE Beheer
Bijzonderheden:
- Begane grond: betaalde buurt-fietsenstalling
- Plannen voor schilderwerk houten delen in voor- en achtergevel 2024
- Dakterras (privaat- en publiekrechtelijk vergund 2014) echter splitsingsakte (2008) niet later aangepast
- Schoonmaak gemeenschappelijk trappenhuis voor rekening VVE

Erfpacht:
Grondeigenaar: Gemeente Amsterdam
Voortdurende erfpacht: afgekocht tot 31 juli 2057
Jaarlijkse canon: € 0,=
Eeuwigdurende erfpacht: tijdig aangevraagd per 04 november 2022 en in behandeling

Omgeving:
Supermarkt: AH Haarlemmerdijk en Haarlemmerplein, Jumbo Spaarndammerstraat

Winkels: Diverse kleine middenstanders in Haarlemmerdijk en Haarlemmerstraat (meerdere jaren uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Amsterdam), (biologische) markt op woensdag op het Haarlemmerplein en op zaterdag aan de Lindengracht en Noordermarkt. Leuke boetieks in De Negen Straatjes.

Leuke horeca: Koffiebar Café Mads met groot terras aan het Zoutkeetsplein, restaurant en bar Barentsz in de Barentszstraat, Restaurant Meneer Nieges met terras aan het water en Bierbar Café Westerdok, beide aan de Westerdoksdijk, Strandpaviljoen Openlucht Atelier op het Stenen Hoofd voor hondeneigenaars en andere uitwaaiers.

Auto en fiets: de A10 West en A10 Oost zeer goed en snel bereikbaar, en binnen enkele minuten met de fiets op de pont naar Amsterdam Noord. Centrum binnen een minuut fietsen bereikbaar

Openbaar vervoer: tramlijn 5 halte Haarlemmerplein naar Amstelveen, meerdere tram- en buslijnen vertrekkende vanaf het Stationsplein, NS Treinstation Amsterdam Centraal vertrekkende naar diverse bestemmingen in het land waaronder Luchthaven Schiphol binnen 15 treinminuten

Sport: Fitness en Squash in Squash City aan de Ketelmakerstraat, Ontspannen en stretchen bij Delight Yoga aan het Prinseneiland, Adrenaline genereren bij Bungy Jump Holland aan de Westerdoksdijk, Spieren spannen bij Gym Fit for Free aan de Haarlemmer Houttuinen, Lichaam en Geest-manipulatie bij Bikram Yoga aan de korte Prinsengracht en joggen of tennissen in het Westerpark.

Park: Westerpark op 3 fietsminuten verwijderd van de woning

Summary:
Three bedroom apartment (103,7 m² NEN 2580)
Located in Amsterdam City Centre in residential area
Nearby Main Trainstation (Amsterdam Centraal) and shops (Haarlemmerstraat)
Balcony and terrace
Landlease prepaid up to 2057 by seller
EPC: B, valid up to 15 november 2032
Fully insolated (double glass, roofinsolation etc)
Foundation: class 2 (good)

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op

Kenmerken

Algemeen
 • Bouwjaar: 1883
 • Woonoppervlakte: ca. 104 m2
 • Perceeloppervlakte: ca. 70m2
 • Inhoud: ca. 381m3
 • Ligging: -
Indeling
 • Verdiepingen: 1883
 • Slaapkamers: 3
 • Tuin: -
 • Garage: Geen garage
Energie
 • Isolatie: -
 • Verwarming: Cv ketel
 • Warm water: Cv ketel

  Zoekopdracht plaatsen

  Vul het formulier in om een zoekopdracht aan te maken.

   Wij verwerken uw gegevens volgens ons privacybeleid