Amsterdam

Agatha Dekenstraat 34 -hs

€ 350.000 ,- K.K.

Wonen in een voormalig winkeltje met grote etalageruiten, voor velen een droom die nu voor jou waarheid kan worden. Aan het begin van de vorige eeuw werden hier boeken en glazen verkocht maar sinds enkele decennia is deze historische winkelruimte verbouwd tot een comfortabel woonappartement.

Een grote eettafel staat pontificaal voor het raam om optimaal van het daglicht te kunnen profiteren bij het lezen van de krant of om…

Wonen in een voormalig winkeltje met grote etalageruiten, voor velen een droom die nu voor jou waarheid kan worden. Aan het begin van de vorige eeuw werden hier boeken en glazen verkocht maar sinds enkele decennia is deze historische winkelruimte verbouwd tot een comfortabel woonappartement.

Een grote eettafel staat pontificaal voor het raam om optimaal van het daglicht te kunnen profiteren bij het lezen van de krant of om prettig aan te werken, mocht je tijdelijk kantoor vanuit huis voeren. De koffie voor de ZOOM-vergadering haal je gewoon uit je eigen open keuken. Deze witte hoogglans keuken (2016) beschikt over allerhande inbouw-apparatuur om, naast koffie, tevens een heerlijke lunch of copieus diner te maken. Tot je beschikking staan: een overzichtelijke hoge ijskast met vriesladen eronder, de ruime combi-oven met 4 pits gaskookplaat en recirculatieafzuigkap en natuurlijk een afwasmachine. Genoeg bergruimte in de bovenkastjes en handige dubbel laden in de onderkastjes. En vanaf de bank kijk je heerlijk uit op een beeldschoon rijtje Amsterdamse School winkelpuien met kenmerkende houten kozijnen voorzien van glas in lood bovenlichten en charmante portiekjes.

Met een krukje pak je hier ’s ochtend de zon op de stoep voor je woonkamer en laat in de middag, op de stoep voor je slaapkamer. Het echte stadse leven ervaar je hier al dan niet gezellig pratend met je buurtgenoten. En als het te warm wordt dan slenter je naar Massimo Gelato om de hoek in de Bellamystraat voor een ECHT ijsje.

De slaapkamer bevindt zich aan de rustige Schimmelstraat-zijde en heeft een gigantische kledingkastenwand met ruimte besparende schuifdeuren; je kunt echt heel Vinted leegkopen en dan nog is je kast niet vol !

De met grote witte tegels en tijdloze grijze plavuizen verbouwde badkamer heeft een makkelijk schoon te houden closet, een witte porseleinen wastafel en een comfortabel ligbad om in te ontspannen en te kunnen douchen.

Natuurlijk gelegen op eigen grond dus geen kostbare erfpachtnota’s.

Kortom, een instapklare woning in een leuke buurt.

Over de buurt:
Om de hoek bevindt zich op enkele minuten wandelen het uitgaanscentrum De Hallen met horeca in alle mogelijke verschijningsvormen. Geïnspireerd door de ‘indoor foodmarkets’ van andere grote steden als Madrid, Copenhagen en Londen, vind je in de Foodhallen het beste dat Amsterdam op culinair gebied te bieden heeft. Met meer dan twintig verschillende keukens, variërend van Michelin tot streetfood, is de Foodhallen een absolutie hotspot. Hier kun je gerechten uit alle windstreken van de wereld proeven en vervolgens uitbuiken in 1 van de 9 bioscoopzalen (800 stoelen in totaal !) in de voormalige tramremises waar zowel art-house-films als block-busters getoond worden. Ook de gezellige en uitgebreide Ten Katemarkt vind je om de hoek

Highlights:
One bedroom apartment (48 m²) in former boutique with two huge shop windows
Turn-key renovated and well insulated with double glazing and central heating system
Availble on short notice
Free hold ground (NO landlease)
Energy label: D
Groceries: Ten Kate daily market with fresh products from local producers, AH Luxury Supermarket Kinkerstraat, Dirk van de Broek Price-fighter supermarket Bilderdijkkade, and trendy foodmarket De Hallen

Public transport:
tram 3 stop Bilderdijkstraat, Westerpark -Flevopark
tram 7 stop Kinkerstraat, Sloterpark-KNSM-eiland
tram 13 stop De Clercqstraat, Nieuw West – Centraal Station

VVE
Naam: VVE Agatha Dekenstraat 34 te Amsterdam
Aantal leden: 2
Eigendomsaandeel: één/vierde aandeel
Stemaandeel: één van de twee stemmen
MJOP: lopend tot en 01 januari 2031
Maandelijkse bijdrage: € 100,00 (definitief vast te stellen in overleg met buren)
Saldo betaalrekening per 01 mei 2021: € 3.158,55
Bijzonderheden:
Conform nen 2580 ingemeten op 47,6 m², meet rapport in het dossier.
Geen boekhoudkundige balans of verslagen Algemene Leden Vergadering; alle beslissingen betreffend het pand worden ad hoc en in goed overleg genomen
In 2006 is er door Fugro Ingenieursbureau een funderingsonderzoek uitgevoerd
De VVE heeft besloten om deze herfst de houten delen in de buitengevels te laten schilderen en heeft een eigen bijdrage gebudgetteerd voor 34 – huis van circa € 4.500,=

De geschiedenis:
De Agatha Dekenstraat ligt in de Bellamybuurt, vernoemd naar de dichter Jacobus Bellamy, en wordt begrensd door de Kinkerstraat, Bilderdijkgracht en Kostverlorenvaart.
De buurt behoorde tot de annexatie door Amsterdam in 1896 tot de gemeente Nieuwer-Amstel en lag gedeeltelijk in de Stads- en Godshuispolder. Het oorspronkelijke dorpse karakter is nog steeds goed te herkennen te midden van de omliggende buurten die rond 1900 zijn gebouwd. Een deel van de straten ligt nog steeds op het lagere polderniveau dan de opgehoogde straten van de omgeving. De oorspronkelijke polderverkaveling is nog steeds duidelijk zichtbaar in de laagbouw met voortuinen.
De Bellamybuurt is ontstaan uit een buurtschap die zich vanaf de 16e eeuw in een uithoek van het ambacht Nieuwer Amstel had ontwikkeld. Het veenweidegebied werd vanaf 1636 door de grootgrondbezitters ingepolderd en bemalen.
In de periode rond 1720-1730 werden in dit buurtje door één eigenaar ruim 20 stukken land verkocht om er tuinen op aan te leggen en speelhuizen en buitenverblijven op te bouwen. De rest van de polder bleef voornamelijk bestaan uit weilanden en moestuinen o.a. voor het Amsterdams weeshuis.
Aan de Kostverlorenvaart ontstond de eerste kleinschalige industrie met de vestiging van diamantslijperijen, leerlooierijen, een ijzergieterij en houtzaagmolens. Maar ook andere bedrijven vestigden zich in de buurt zoals textiel, brood-, beschuit-, en cacaofabrikanten.
Rond 1870 was de Bellamybuurt een bedrijvig gebied met een bonte bevolking, bestaande uit kooplieden, winkeliers en kleine ambachtslieden, zoals leerlooiers, timmerlieden en leidekkers. Het gebied werd doorkruist met een stelsel van paden en sloten. Met de groei van de stad Amsterdam nam ook de behoefte aan woningen toe. Was er tot 1850 weinig bebouwing, daarna beginnen de straten langzaam vorm te krijgen. In 1896 volgde annexatie door Amsterdam.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op

Kenmerken

Algemeen
 • Bouwjaar: -
 • Woonoppervlakte: ca. 48 m2
 • Perceeloppervlakte: -
 • Inhoud: ca. 182m3
 • Ligging: -
Indeling
 • Verdiepingen: -
 • Slaapkamer: 1
 • Tuin: -
 • Garage: Geen garage
Energie
 • Isolatie: -
 • Verwarming: -
 • Warm water: -

  Zoekopdracht plaatsen

  Vul het formulier in om een zoekopdracht aan te maken.

   Wij verwerken uw gegevens volgens ons privacybeleid