Vorige | Volgende

Keizersgracht 483 - B Amsterdam

Deze woning is verkocht

Omschrijving

ENGLISH DESCRIPTION BELOW AND AVAILBLE WHEN YOU CHANGE THE LANGUAGE OF FUNDA
---------------------

Prachtig 3-kamer appartement van 113 m² in een monumentaal pakhuis uit de 17e eeuw met uitzicht over de Keizersgracht en met een inpandig, zonnig dakterras.
Dit appartement ligt om de hoek en in de luwte van de Leidsestraat met de 9-straatjes, de Elandsgracht en het Vondelpark op loopafstand. Wel de reuring van de stad, maar niet de drukte voor de deur.


Indeling:
Via het verzorgde trappenhuis bereikt u het appartement op de derde verdieping.
De entree heeft een garderobe links, een toilet aan de rechterkant en is gescheiden van de woonruimte met een glazen deur.
Bij binnenkomst in de woonruimte valt op hoe de binnenhuis architect een optimale balans heeft bereikt in het behoud van het historische karakter en de mogelijkheid om licht en ruimte in het pand te brengen. Zo zijn de balken in de woonkamer in het zicht gelaten maar is er boven de open keuken een vide aangebracht die voor een mooie lichtinval zorgt. Samen met de open haard, de massief houten vloer en de moderne keuken straalt het geheel de warmte uit van het Amsterdam van weleer maar duidelijk met het eigentijdse comfort van vandaag de dag.

De zitkamer aan de voorzijde is gecentreerd rond de open haard en heeft uitzicht over de gracht. Het biedt plaats aan een ruime zithoek en een leeshoek waar de zon vanaf de vroege middag door de openslaande ramen schijnt.

De eettafel en de keuken vindt u in aan de achterzijde van de kamer.
De mat witte keukenkasten zijn afgewerkt met subtiele houten zijden. De keuken heeft een zwart stenen werkblad en is voorzien van een RVS afzuigkap, 4-pits gasstel, dubbele wasbakken, afwasmachine, combi-oven, koel-vriescombinatie en veel bergruimte.

De trap in de keuken leidt naar de bovengelegen verdieping met de lichte vide die gebruikt kan worden voor een extra zithoek of als kantoor. Het biedt tevens doorgang naar de twee slaapkamers, de badkamer en het inpandige terras.
De masterbedroom kijkt uit over de groene binnen tuinen tussen de Keizersgracht en de Herengracht. Ook hier zijn de balken spanten in het zicht gelaten. Er is ruimte voor een groot tweepersoons bed, er zijn twee inbouwkasten en er is heel veel bergruimte in de nok.

In de tweede slaapkamer kan een tweepersoons bed staan maar is eerder geschikt als eenpersoons kamer. De kamer geeft uitzicht op het terras. Ook boven deze slaapkamer is volop bergruimte.

Het terras ligt heerlijk beschut en is groot genoeg voor een gezellige zit en een tafel voor vier. Vanaf het vroege voorjaar tot laat in het najaar kunt u van deze buitenruimte genieten zodra het weer het toelaat. Er is een groot deel van de dag zon.
Tegenover het terras is de ingang naar de badkamer. Deze is tot het plafond wit betegeld en voorzien van WC, douche, ligbad en een dubbele wastafel. Het is er bijzonder licht vanwege een lichtkoepel boven het bad en een (draad)glazen muur en deur aan de terraszijde.

Kortom een écht Amsterdams appartement waar u zo in kunt, u hoeft alleen maar de koffers uit te pakken.Bijzonderheden:
Rijksmonument (nummer 2366)
Niet-zelfbewoond clausule van toepassing
Eigen grond
Naastgelegen parkeergarage

VVE:
Servicekosten: €77,= per maand
Eigendomsaandeel: 130/700
Stemaandeel: 130/700
De VVE laat eens in de zes jaar een grote inspectie uitvoeren door Stichting Monumenten Wacht en plant op basis van de adviezen het onderhoud voor de komende periode. Ook is er consequent een drie-jaarlijkse tussen inspectie gehouden. Het onderhoud wordt deels gesubsidieerd door de Rijksoverheid.
De leden van de VVE storten telkens bijdragen aan de VVE wanneer groot onderhoud nodig is.
De VVE heeft in het 4e kwartaal van 2017 nog groot onderhoud uitgevoerd (waaronder het reinigen van de gevel en het schilderen van de kozijnen)

Achtergrond:
Jean en Guilliam Pels (vader en oom van de bekende handelaar en bankier Andries Pels) lieten meester –timmerman Claes Thomas een viertal pakhuizen bouwen aan de Keizersgracht om aan het schreeuwend gebrek aan opslag ruimte van hun bedrijf te voldoen. Het worden panden van 6 meter breed en 30 meter diep met puntgevels met aanzetstukken en gebogen frontons in de toppen.
De pakhuizen worden in 1670 opgeleverd en krijgen de namen Palmboom, Eykeboom, Lindeboom en Sparreboom. De eerste letters, P-E-L-S, vormen de achternaam van de opdrachtgevers.
Het appartement bevindt zich in de PALMBOOM.


-------------

Lovely 3-room apartment, 113m² large, in a monumental canal-storehouse dating back to the 17th century with a view over the "Keizersgracht" and with a sunny roof terrace.
The apartment is around the corner of the Leidsestraat with the famous "9-Straatjes, Elandsgracht and Vondelpark at walking distance. You get the excitement of the city around the corner while living in a quiet secluded part of city Centre.

Layout
You reach the apartment via the well-maintained communal stairwell. You enter in a vestibule, separated from the living with a glass door, with the guest lavatory on your right hand side and a coatrack on your left..
Once inside you'll notice how the interior designer has found the perfect balance between the historic character of the house and the possibilities to increase the sense of light and space. The wooden beams have been left visible while a "vide" above the kitchen brings light to the center of the house.
The fireplace, the solid wooden floorboards and the modern kitchen all add to the atmosphere of the house It all radiates the warmth of the historic city with the clear modern comforts of today.

The living room in the front is centered around the fireplace and overlooks the canal. There is ample room for a seating area, a reading nook at the double doors where the sun shines from early afternoon onwards.

The dining table and kitchen are found in the rear of the room.
The matt white cabinets are subtly bordered with a wooden trim.
The kitchen is finished with a black stone worktop and is furnished with a four burner hob, double sink, dishwasher, combination oven, freezer-fridge and a lot of storage space.

The stairs in the kitchen lead to the bedrooms on the floor above with the "vide" where you could have a second seating area or office.
Along the hall, connecting al the spaces, you'll find the two bedrooms, the bathroom and the roof terrace.

The master bedroom overlooks the interior gardens between the Herengracht and the Keizersgracht.
The beams have been left visible as well. There is ample space for a king-sized bed and there are two built in closets and a lot of storage under the roof.

The second bedroom overlooks the terrace and also fits a double bed but is more suited as a single bedroom. There is a lot of storage above this room.

The terrace is secluded and large enough to fit a dining table for four. You'll be able to enjoy this outdoor space from early spring to late autumn, weather permitting. The sun shines in for most of the day.

The bathroom entrance is across from the terrace, tiled up till the ceiling, with a WC, shower,bath and double washbasin. The batheroom is exceptionally light because of the skylight above the bath and a glass wall and door.

Al in all, a true Amsterdam style apartment which you can move into right away, just unpack your bags…

Specifics:
National Monument
Own ground
Not-lived-in-by-owner clause applicable
Parking garage in the building were you can rent space

Association of owners:
Servicecharge: €77,= per month
The association has Monumenten Wacht check the building every 6 years and plans their maintenance based on their advice. Furthermore the building is checked every three years.
The owners pay the association for maintenance when and where needed.
The association conducted maintenance to the building at the end of 2017: the woordwoork was painted and the facade cleaned.

History:
Jean en Guilliam Pels (father and uncle of the well-known banker Andries Pels) had mastercarpenter Claes Thomas build a set of four warehouses along the Keizersgracht to meet the increasing need for storage in their company. The buildings are 6 meters wide and thirty meters deep with pointed gables and arched ornaments. The warehouses were finished in 1670 and were named Palmboom, Eykeboom, Lindeboom and Sparreboom. The first letters P-E-L-S form the last name of the original owners. The apartment is in the building named Palmboom.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
113 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
9 m²
Bruto inhoud
343 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, toilet, douche, dubbele wastafel

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
l
Indexnummer
a10
Perceel
10179
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Garage

Soort garage
garage mogelijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
betaald parkeren, parkeervergunningen
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Keizersgracht 483 - B Amsterdam

naar Keizersgracht 483 - B Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object