Vorige | Volgende

Weteringschans 37 hs AMSTERDAM

Deze woning is onlangs verkocht

Omschrijving

Luxe 5-kamer appartement van 128m² met maar liefst 4 slaapkamers en gezellige patio tuin in het hart van het Museumkwartier.
Het appartement is in de afgelopen jaren volledig gerenoveerd en heringedeeld met behoud van de authentieke details waaronder het ornamenten plafond, de werkende openhaard met natuurstenen schouw en witmarmeren vloer.

Indeling:
Beletage:
Via de privé voordeur en gang, waar tevens de gasten-wc aan grenst, komt u de woonkamer binnen. Deze is zeer licht en ruimtelijk door de grote ramen voor en achter en de ruime hoogte van ca. 3.60 meter. Aan de voorkant vindt u de keuken, met vrij uitzicht op de Weteringschans, de mooie stadvilla's aan de overkant en delen van de Singelgracht.
De keuken, uitgevoerd in klassiek wit met composiet werkblad, is uitgevoerd met twee combimagnetrons, een 6-pits Borretti fornuis en een brede RVS-wasemkap. In de ruime keuken is tevens plaats voor een grote 6- of 8persoons tafel om bijvoorbeeld gezellig met vrienden of familie te kunnen dineren.

In het hart van de woonkamer, grenzend aan de patiotuin, vindt u de zithoek, gezellig gecentreerd rond de hout gestookte werkende openhaard. Door de gehele woonkamer ligt een stijlvolle witte marmeren vloer. Een deur en trapje leiden aan de achterkant van de woonkamer naar de patiotuin.

Naast de patio ligt de werkkamer met entresol. Deze kan indien gewenst ook gebruikt worden als (extra) logeerkamer met bijvoorbeeld een bed op de entresol.

Souterrain:
Een nieuw geplaatste trap met authentiek design leidt naar de onder gelegen slaapverdieping, waar alle ruimtes aan de centrale hal grenzen. De prettige plafond hoogte van ca. 2.30 meter maakt deze verdieping ruimtelijk maar ook geborgen.
Onder de trap bevindt zich een diepe trapkast, perfect om grote zaken als koffers in op te bergen. Aan de andere zijde van de trap is achter een deur de wasmachine ruimte met aansluitingen voor wasmachine en droger, die op elkaar gestapeld kunnen worden.
De badkamer en beide wc's zijn uitgevoerd met zandkleurig marmer en ingemetselde kiezels om het bad en achter de wasbak in de wc's.
De badkamer is voorzien van comfortabel ligbad, een ruime inloop douche en een moderne wastafel.

De hoofdslaapkamer bevindt zich aan de voorzijde en kijkt via twee charmante ramen op de straat. Naast de ruimte voor een groot 2-persoonsbed zijn hier langs twee volledige wanden hoogwaardige inbouwkasten met lades, planken en hanggedeeltes (hoog en laag) ingebouwd. Aan de voorkant bevindt zich een extra berging waarin ook de moderne groepenkast zit.

Aan de achterzijde bevinden zich de andere twee slaapkamers, welke beide uitkijken op de patio. De linker is een ruime tweede slaapkamer. De rechter is door twee bogen in tweeën gedeeld, en is daardoor prima te gebruiken als kinderkamer (met aparte gedeeltes voor bed en bureau) of logeerkamer.
Door het gehele souterrain ligt een mooie eikenhouten vloer.

Bijzonderheden:
Bouwjaar 1878
Eigen grond
In 2013 grondig gerenoveerd
Meet certificaat conform NVM meet instructie in het dossier


VVE:
Eigendomsaandeel: 2/6
Stemaandeel: 2 van de 6 stemmen
Servicekosten: € 80,= per maand
Huidige kasstand: ca. €10.000,=
Onderhoud: In de afgelopen jaren zijn het dak vernieuwd, de gevel gereinigd en gevoegd. Het gebouw is in zo'n goede staat dat er geen groot onderhoud gepland is voor de nabije toekomst

Omgeving:
Het appartement is gelegen in het hart van het Centrum van Amsterdam aan het verkeersluwe gedeelte van de Weteringschans. Dit deel van de Weteringschans zal na de herinrichting van het Leidseplein (gepland eind dit jaar) nog rustiger worden: taxi's worden over de Stadhouderskade geleid, het Leidseplein wordt autovrij en er zal alleen nog bestemmingsverkeer toe worden gestaan. U kunt parkeren aan de overkant van de straat of op de achtergelegen Zieseniskade. U bereikt de ring in minder dan 10 minuten, via de Hobbemakade, Amsteldijk of Overtoom.

Faciliteiten in de nabije omgeving te over, zo bevindt het Vondelpark zich op c. 300 meter lopen (perfect voor een rondje joggen, uitlaten van de hond of spelen met de kinderen). Verder is er een breed aanbod van kunst en cultuur in de diversie theaters (bijvoorbeeld de Stadsschouwburg, De La Mar theater, theater Bellevue) en musea (Rijksmuseum, Stedelijk, Van Gogh). Ook voor leuke winkels hoeft u niet ver te zoeken, met het beste van Amsterdam ( P.C. Hooftstraat, Utrechtsestraat en 9-straatjes) op loopafstand. Goede scholen, zoals bijvoorbeeld de ASVO, C. Vrijschool en De Kleine Reus, liggen tevens in de directe omgeving.

Luxurious 5-room apartment of 128 m² with 4 bedrooms and a cosy patio garden in the heart of the Museum Quarter.
The apartment was renovated and given a new layout in the past few years, while keeping the original detailing intact, like the ornate ceilings, the functional fireplace with stone mantle and the white marble floor.

Layout:
Ground floor:
You enter the living room though your private entrance door and hallway, connecting to the guest washroom.
The living room is very light and spacious because of the 3.6 meter high ceilings and the large windows at the front and back.

The kitchen is found in the front with an unobstructed view over the Weteringschans, the beautiful villa's and the Singelgracht (the canal).
The kitchen is classic white with a composite stone worktop and is furnished with two combination microwaves, a six hob Borretti gas burning cooker and an extra wide stainless steel extraction fan.
The large kitchen offers space for a 6 or even 8 person dining table for dinner parties with friends or family.

The heart of the living room, adjacent to the patio garden, if the sitting area centred around the wood burning fireplace. A door and a few steps at the back of the living room lead to the patio garden.

Throughout the living room is a stylish white marble floor.

Next to the patio is the study with mezzanine. This room can, optionally, be used as an extra guest bedroom with the bed on the mezzanine.

Basement level:
A newly installed staircase with original design leads to the floor with the bedrooms downstairs, where all rooms connect to a central hallway. The ceiling height is a pleasant .30 meters making this floor spacious and cosy at the same time.
Under the stairs is a deep closet located perfect for storing large items like your suitcases.
On the other side of the stairs is the cupboard with the connections for a washer and dryer that can be stacked one upon the other.
The bathroom and both washrooms are decorated with sand coloured marble and sealed in pebbles around the bath and behind the wash basins.
The bathroom has a comfortable bath, a large walk-in shower and a modern wash basin.

The main bedroom is located at the front and looks out on the street through two charming windows. Aside from the space for a king-sized bed, there are also high quality closets built along two of the walls with drawers shelves and hanging space (high and low).

The two other bedrooms are at the back, both overlooking the patio. The left is a large second bedroom. The right is divided in two by masonry arches and is perfect for use as a children's bedroom with separate spaces for a bed and a desk, or as a guest bedroom.
There is a nice wooden floor laid throughout the basement level .

Specifics:
Built in 1878
Freehold (own ground)
Thoroughly renovated in 2013
Measurement certificate conforming to NVM regulations on file.

Association of owners:
Share of ownership: 2/6
Voting share: 2/6
Service charge: € 80,= per month
Cash reserve: approximately € 10.000,=
Maintenance: In the past years the roof has been renewed, the facade cleaned and grouted. The building is in such a good condition that there is no major maintenance planned in the foreseeable future.

Location:
The apartment is located in the centre of Amsterdam at the low traffic street, the Weteringschans. This part of the Weteringschans will be, after the renovation of the Leidseplein (to be finished at the end of this year), even quieter: taxi's will only pass over the Stadhouderskade , Leidseplein will be car-free and only local traffic will be accepted.
You can park your car across the street or on the Zieseniskade behind the house.
The city ring A10 is reachable in 10 minutes via the Hobbemakade, Amsteldijk or Overtoom..
Deze vrijblijvende verkoopinformatie is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden

Hoewel wij met de grootste zorgvuldigheid dit object hebben laten inmeten, voldoet deze wellicht niet aan de NVM Meet- instructie Gebruiksoppervlakte Woningen.
Aspirant-kopers worden ten alle tijde uitdrukkelijk uitgenodigd om de oppervlakte van het object op/na te meten en een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Mochten zij hiervan af zien dan vrijwaren zij Makelaardij de Nederlanden van alle aansprakelijkheid.

Toelichtingsclausule NVM meet instructie.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
128 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
10 m²
Bruto inhoud
420 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, dubbele wastafel

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
i
Indexnummer
a1
Perceel
11012
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype
patio/atrium
Tuin
3.14 x 3.16 m
Oppervlakte
10 m²
Bereikbaar via achterom
nee

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
parkeervergunningen
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Weteringschans 37 hs AMSTERDAM

naar Weteringschans 37 hs AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object