Vorige | Volgende

Keizersgracht 495 - k AMSTERDAM, Grachtengorldel west

Deze woning is onlangs verkocht

Omschrijving

Monumentaal, ruimtelijk en licht 3 kamer appartement met LIFT en balkon van 85 m² met uitzicht over de uitgestrekte tuinen van de Keizersgracht en Herengracht.

------English text below-----

Tussen de Nieuwe Spiegelstraat en de Leidsestraat schittert dit diamantje aan de Keizersgracht. Dit voormalige Gymnasium opgetrokken in Neorenaissance stijl herbergt een bijzondere allure, bereikbaar per lift, met twee slaapkamers, een balkon en dubbele deuren met uitzicht op de statige gouden bocht.
Het appartement is recent geschilderd en voorzien van een nieuwe houten vloer gelegd in visgraat motief.

Indeling:
Door een ongebruikelijke indeling en de vijf ramen brede achtergevel beschikt dit appartement over een ruimtelijk gevoel dat zelden voorkomt in grachtenpanden.
De dubbele deuren geven toegang tot de net gerenoveerde gemeenschappelijke hal waar u met de trap of lift naar de derde verdieping kunt om het appartement te betreden.

U komt binnen in de hal die grenst aan de Separate WC, inloopkast (die leidt naar de hoofdslaapkamer) en de berging met de CV-installatie. Vanuit de hal loopt u door een deur met glas en roede verdeling de zitkamer in. Hier valt meteen op hoeveel licht er binnen stroomt door de drie dubbele deuren en het balkon.

De ruime zithoek is gecentreerd om de haard, die in de wintermaanden voor een heerlijk knisperend haardvuur zorgt.
Voor de deuren, naast het balkon, is plaats voor een flinke eettafel, praktisch zo naast de keuken. Hier kunt u met gemak met acht of tien gasten tafelen tot in de late uurtjes.

De luxe Siematic keuken is aan het zicht onttrokken door een strategische geplaatste wand waarin de ijskast verwerkt is. De keuken is voorzien van een RVS werkblad, RVS wasemkap, afwasmachine, inbouw oven, inductie kookplaat en in uitgevoerd in stijlvol lichtgrijs.

De tweede slaapkamer is nu in gebruik als werkkamer en grenst aan het balkon dat tevens toegankelijk is via de living. Beide slaapkamers hebben een eigen deur naar de badkamer.

Het balkon is de perfecte plek om in het warme ochtendlicht te genieten van uw eerste kopje koffie voor u de drukte van de stad trotseert.

De badkamer is voorzien van comfortabel ligbad, douche, dubbele wastafel en een kast voor de wasmachine en droger.

Vanuit de hal bereikt u de hoofdslaapkamer, die aan de andere kant aan de badkamer grenst. De inloopkast is groot genoeg om de garderobe van twee personen te herbergen. Dit is een rustige en luxueuze plek om u terug te trekken.

Het appartement is recent gerenoveerd en is voorzien van een nieuwe houten visgraat vloer met hoge plinten.


Historie:
Kuipers ontwierp tussen 1888-1928 meer dan vijftig voornamelijk gereformeerde kerken, en werkte bij architectenbureau Salm en later bij Berlage. Kuipers gebruikte gedurende zijn carrière verschillende bouwstijlen. Zijn vroegste werk, tot ca. 1896, is in het algemeen in neorenaissance stijl. Daarna ontwerpt hij een aantal kerken waarin invloeden uit het romaans en de gotiek worden gecombineerd met het rationalisme van Berlage.
In in 1683 is op deze plek een dubbel stalgebouw met pakzolders Herengracht 448 gebouw om in 1891 grondig verbouwd te worden tot Gereformeerd Gymnasium. Het telt 6 klaslokalen, waarvan er vier aan de tuinzijde en een woning voor de hulprector.
Nadat het torentje is verwijderd is het uiterlijk nauwelijks veranderd. In de 80-er jaren is het verbouwd en gesplitst tot appartementen.

Bijzonderheden:
Rijksmonument ontworpen door Tjeerd Kuipers bouwjaar 1891
Recent gerenoveerd
In het appartement licht een nieuwe visgraat vloer
Professioneel beheerde VVE
Meetrapport conform NVM meetinstructie in het dossier
Gemeenschappelijke fietsenberging op de begane grond
Eigen grond

VVE:
Eigendomsaandeel: 3/33
Stemaandeel: 3/33
Servicekosten: € 205 ,= per maand
Kasstand per 31/12/2016: € 32.098,=
Onderhoud: de hal is onlangs gerenoveerd en de hydrofoor is vervangen
De VVE heeft een huishoudelijk reglement opgesteld


----English---

Monumental 2 bedroom apartement with elevator and balcony. The apartment measures 85 m² and overlooks the gardens of the Herengracht and Keizersgracht and the five large windows provide stunning views over the historical 'Gouden Bocht'. A must see, unique combination of Amsterdam culture and flair with a fifth avenue touch to it.

Layout: The entrance of the building was recently renovated in a classic Amsterdam canal style. The elevator takes you to the third floor where one enters the apartment. Hallway adjoining the separate WC, the master bedroom and walk-in closet, technical space and the living room.
The living room has three double doors looking out over the gardens and the Majestic buildings on the Herengracht, and a fireplace. The dining area is next to the wel appointed kitchen.
Adjoining the balcony is the second bedroom (currently in use a study).

Next to the second bedroom is the bathroom, connecting to the master bedroom.

The apartment has been recently renovated an was furnished with a new (herringbone) wooden floor.


Deze vrijblijvende verkoopinformatie is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden

Hoewel wij met de grootste zorgvuldigheid dit object hebben laten inmeten, voldoet deze wellicht niet aan de NVM Meet- instructie Gebruiksoppervlakte Woningen.
Aspirant-kopers worden ten alle tijde uitdrukkelijk uitgenodigd om de oppervlakte van het object op/na te meten en een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Mochten zij hiervan af zien dan vrijwaren zij Makelaardij de Nederlanden van alle aansprakelijkheid.

Toelichtingsclausule NVM meet instructie.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
85 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m²
Bruto inhoud
266 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, douche, dubbele wastafel
Voorzieningen
lift, rookkanaal

Energie

Isolatie
vloerisolatie
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
I
Indexnummer
a8
Perceel
9969
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
parkeervergunningen
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Keizersgracht 495 - k AMSTERDAM, Grachtengorldel west

naar Keizersgracht 495 - k AMSTERDAM, Grachtengorldel west
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object